Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  14/12/2022
Data da última atualização:  14/12/2022
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERNANDES, A. A. S.; VIEIRA, J. I. G.; FERREIRA, P. H.; MAGALHÃES, A. F. B.; SILVA, M. V. G. B.; VERARDO, L. L.
Afiliação:  ALINE A. S. FERNANDES, Universidade Federal dos Vales Jequitinhonha e Mucuri; JOÃO I. G. VIEIRA, Universidade Federal dos Vales Jequitinhonha e Mucuri; PABLO H. FERREIRA, Universidade Federal dos Vales Jequitinhonha e Mucuri; ANA F. B. MAGALHÃES, Universidade Federal dos Vales Jequitinhonha e Mucuri; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; LUCAS L. VERARDO, Universidade Federal dos Vales Jequitinhonha e Mucuri.
Título:  An insertion in Caracu breed genome with a possible role in fatty acids profile.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 57., 2022, Campinas. Tropical animal science and pratice to feed the planet: proceedings. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia; São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2022.
Páginas:  p. 232.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Ácido Graxo; Bovino; Carne; Gado Caracu; Genoma.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1149623/1/An-insertion-in-Caracu-breed-genome-with-a-possible-role-in-fatty-acids-profile.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25902 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  06/08/2012
Data da última atualização:  15/08/2017
Autoria:  RIBEIRO FILHO, H. M. N.; PEYRAUD, J.; DELAGARD, R.
Afiliação:  HENRIQUE MENDONÇA NUNES RIBEIRO FILHO, Universidade do Estado de Santa Catarina; JEAN-LOUIS PEYRAUD, Institut National de la Recherche Agronomique/INRA; RÉMY DELAGARD, Institut National de la Recherche Agronomique/INRA.
Título:  Foraging behavior and ruminal fermentation of dairy cows grazing ryegrass pasture alone or with white clover.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 3, p. 458-465, mar. 2012.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Comportamento ingestivo e fermentação ruminal em vacas leiteiras em pasto de azevém com e sem trevo branco.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the influence of pasture composition and regrowth age on the relationship between feeding behavior and ruminal fermentation in dairy cows grazing perennial ryegrass with or without white clover. The experiment was carried out in a 2x2 factorial arrangement, with two sward types and two ages of regrowth. Swards of perennial ryegrass sown alone (PRG) and of perennial ryegrass mixed with white clover (GC) were evaluated. Twelve late‑lactation Holstein cows, fistulated at the rumen, were distributed in a 4x4 latin square experimental design with four 12‑day periods. Daily distribution of grazing was similar in the PRG and the GC swards, but the concentration of rumen volatile fatty acids (VFA) was higher and the proportion of propionate was lower on mixed swards during the day. Daily distribution of grazing was similar in pastures of different ages. However, in the oldest swards, rumen fluid pH increased and VFA concentration decreased after evening milking. Time spent grazing does not influence ruminal fermentation, which depends on the changes that occur as different sward layers are grazed.
Palavras-Chave:  Grazing time; Tempo de pastejo.
Thesagro:  Azevem; Digestão; Fermentação; Lolium Perenne; Pastejo; Trifolium Repens.
Thesaurus NAL:  Digestion; Grazing.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63078/1/Foraging-behavior.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE53320 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional